Reguli de redactare
Anuarul Universitatii Petre Andrei acceptă manuscrise originale, nepublicate anterior și neaflate în faza de evaluare preliminară a altor publicații științifice.
Regulile și procedurile care duc la selecția articolelor destinate publicării în Anuarul Universitatii Petre Andrei presupun evaluarea materialelor de către recenzorii de specialitate ai anuarului noastru.
Manuscrisele primite vor fi anonimizate înainte de a fi trimise spre evaluare recenzorilor, pentru a putea maximiza obiectivitatea acestora și pentru a asigura faptul că operele sunt analizate în funcție de conținutul și originalitatea lor.
Fișa de evaluare, cu mențiunea de acceptare / modificare / respingere a articolului propus, vă va fi remisă într-un interval de 2 – 4 săptămâni de la confirmarea primirii manuscrisului.
Pentru detalii privind sistemul de citare al Academiei Române vă rugăm să accesați aceste fișiere:
Reguli privind citarea
Adresa la care ne puteți trimite manuscrisele dumneavoastră în format electronic (.doc sau .docx) este: polis@upa.ro.
Trimiterea articolului la adresa polis@upa.ro trebuie însoțită de contractul de editare semnat și scanat.
Ca urmare a modalității de construcție a politicii de acces, revista poate acorda autorilor drepturi de copyright după un termen de minim 3 luni de la data publicării articolului în varianta online.
Pentru acordarea drepturilor de copyright în condițiile precizate mai sus, autorii trebuie să trimită cerere tip în acest sens și formularul de cedare a drepturilor catre autori, de către Anuarul Universitatii Petre Andrei, la adresa polis@upa.ro.
La redactarea articolelor, vă rugăm să țineți cont de instrucțiunile de mai jos. Anuarul Universitatii Petre Andrei își rezervă dreptul de a refuza publicarea articolelor care nu respectă aceste instrucțiuni.
În vederea verificării autenticității materialelor trimise spre publicare, se utilizează un soft specializat în identificarea plagiatului.
Anuarul Universitatii Petre Andrei publică studii redactate în limbile română, engleză, franceza și italiana.
Articolele trebuie să respecte normele general valabile pentru redactarea lucrărilor științifice, conținând în mod obligatoriu o parte introductivă, capitole / secțiuni distincte și concluzii, având dimensiuni cuprinse între 20.000 – 40.000 de caractere cu spații incluse (10-20 de pagini standard).
Articolele vor fi redactate utilizând paginarea standard a programului Microsoft Word, folosind fontul Times New Roman, 12 pct, cu spații de 1,5, fără a lăsa spații libere între paragrafe.
Prima pagină a lucrării va conține, obligatoriu, următoarele informații: titlu, autor (afiliere instituțională și adresă de corespondență), rezumat de 200-350 de cuvinte și 4-6 cuvinte cheie.
Pentru redactarea lucrării, vă rugăm să folosiți modelul din acest fișier >>> model structura articol
Anuarul Universitatii Petre Andrei folosește sistemul de referințe bibliografice recomandat de Academia Română.